Sriram Subramanya

Pondicherry

The whole space on the top floor was reserved and was dedicated to something "special and fun". We were approached to take up the project and design a room for a full cinema experience and relaxing high quality music listening.

We first worked on sound isolation to make the space usable during any hour of the day with no disturbance in the rest of the house. Thereafter an elaborate internal acoustical treatment was done to create a large soundscape, in order to host a studio reference audio system.

A large projection image captures the viewer into an exhilarating experience. The big yet intimate visual experience and the pure sound field would be difficult to match in a public cinema theatre. And to make everything easy, all AV equipment, lights and AC are automated from a touch screen controller.